Sint

Intocht

Zaterdag 17 november

13.00 uur - Aanvang programma Loswal, Theodorushaven
13.30 uur - Aankomst Pakjesboot 11
14.00 uur - Vertrek intocht naar het centrum
15.00 uur - Officieel ontvangst Sint Nicolaas en Pieten op de Grote Markt

Intocht

De Sint is weer in het land
Pakjesboot 11 komt de haven in varen met zwaaiende Pieten overal op het dek, het is een prachtig plaatje. De stoomboot legt aan aan de loswal van de Theodorushaven in Bergen op Zoom. Intussen is het op de kade al een heel gezellige boel met Roos en Zoekpiet. Als Sint en zijn Pieten van de boot zijn, trekt de stoet naar het centrum en de Grote Markt. Daar worden zij door de burgemeester dhr. Petter welkom geheten op het bordes van het oude Stadhuis.

Stichting Sint Nicolaas hecht veel waarde aan het nostalgisch karakter van het feest. Ook in de intocht valt dat op. Het is een prachtige speelse en nostalgisch stoet. Met veel muziek en heel veel Pieten. Aan het eind van de stoet stelen Sint Nicolaas en Hoofdpiet Pedro de show, beiden gaan te paard.


De route vanaf de loswal van de Theodorushaven:
Boerenverdriet – Burgemeester Stulemeijerlaan – Steenbergsestraat – Fortuinstraat – Grote Markt
 

Muziek

Alle Sinterklaasliedjes meezingen?

De nieuwe CD van de Pietenband en de Zangpieten is uit! De titel is ‘Trippel Trappel’. Al de nieuwe liedjes waren voor het eerst te horen bij Sint’s Muziekspektakel. De liedjes van Bedenkos en van Zoekpiet staan er ook op. Leuk, om die voortaan ook thuis te kunnen horen. Ontdek hier waar je de CD kunt kopen.

Wegwijs Piet