Lampionnenoptocht

Vrijdag 29 november

18.45 uur - Opwarmertje met de Pieten op het Beursplein
19.00 uur – vertrek

Lampionnenoptocht

Tijdens de koopavond trekt de lichtjesstoet met Sint Nicolaas en zijn Pieten door de stad. Sint gaat op zijn paard voorop, gevolgd door de Pieten en de kinderen met hun ouders. De kinderen brengen een eigen lampion mee. Het is de langste lampionnenoptocht van het land en met alle muziek en veel blije kinderen is het ook de leukste!

Het begint al om 18.45 uur op het Beursplein. Alle Pieten wachten daar op de kinderen. Om 19.00 uur als Sint er ook is, vertrekt de lange lichtjes-stoet. Sint Nicolaas gaat voorop en is te paard op zijn Amerigo. Alle Pieten zijn erbij, met de kinderen hand-in-hand genieten zij net zoveel als de kleintjes. Langs de route is een grote variëteit aan muziek te vinden en dat maakt het gezellig voor het publiek en voor de lampionnendragers!

De laatste liedjes zingen we met zijn allen bij de prachtig verlichte kiosk aan het Thaliaplein. Een plaatje, zo mooi is het daar elk jaar weer. Daarna is het tijd om te gaan slapen, maar niet voordat de Sint aan alle kindjes iets beloofd heeft …. . 

Route: Beursplein – Steenbergsestraat – Fortuinstraat – Grote Markt – Sint Annastraat – Kortemeestraat – Kremerstraat – Zuivelstraat – Wouwsestraat – Sint Josephstraat – Voetboog – Lombardestraat – kiosk Thaliaplein

 

Muziek

Alle Sinterklaasliedjes meezingen?

De nieuwe CD van de Pietenband en de Zangpieten is uit! De titel is ‘Trippel Trappel’. Al de nieuwe liedjes waren voor het eerst te horen bij Sint’s Muziekspektakel. De liedjes van Bedenkos en van Zoekpiet staan er ook op. Leuk, om die voortaan ook thuis te kunnen horen. Ontdek hier waar je de CD kunt kopen.

Wegwijs Piet