Sint

Lampionnenoptocht

Vrijdag 1 december

18.45 uur - Opwarmertje met de Pieten op Binnenplaats Markiezenhof
19.00 uur – vertrek

Lampionnenoptocht

Tijdens de koopavond trekt de lichtjesstoet met Sint Nicolaas en zijn Pieten door de stad. Sint gaat op zijn paard voorop, gevolgd door de Pieten en de kinderen met hun ouders. De kinderen brengen een eigen lampion mee. Het is de langste lampionnenoptocht van het land en met alle muziek en veel blije kinderen is het ook de leukste!

Het begint al om 18.45 uur op de Binnenplaats van het Markiezenhof. Alle Pieten wachten daar op de kinderen. En Rijmpiet wil wel eens weten hoe het met de rijm-kunsten van Zoekpiet en Bedenkos staat. Om 19.00 uur als Sint er ook is, vertrekt de lange lichtjes-stoet. Sint Nicolaas gaat voorop en is te paard op zijn Amerigo. Alle Pieten zijn erbij, met de kinderen hand-in-hand genieten zij net zoveel als de kleintjes. Langs de route is een grote variëteit aan muziek te vinden en dat maakt het gezellig voor het publiek en voor de lampionnendragers!

De laatste liedjes zingen we met zijn allen bij de prachtig verlichte kiosk aan het Thaliaplein. Een plaatje, zo mooi is het daar elk jaar weer. Daarna is het tijd om te gaan slapen, maar niet voordat de Sint aan alle kindjes iets beloofd heeft …. . 

Route: Binnenplaats Markiezenhof – Steenbergsestraat – Fortuinstraat – Grote Markt – Sint Annastraat – Kortemeestraat – Kremerstraat – Zuivelstraat – Wouwsestraat – Sint Josephstraat – Voetboog – Lombardestraat – kiosk Thaliaplein

 

Kleuren

Kan je ook niet wachten?

Maak dan alvast een mooie tekening voor Sinterklaas, of klik hier voor één van die mooie kleurplaten van Tekenpiet.

Knutsel Piet